Sportvoeding met advies

Sportvoeding met advies


Heel wat mensen doen aan sport. De ene persoon houdt het op een uurtje lopen per week terwijl de andere misschien wel dagelijks aan het voetballen of fietsen is. Bewegen is gezond maar al naargelang de intensiviteit van het sporten wordt er heel wat van ons lichaam gevraagd.

Als sporter is jouw gezondheid jouw prioriteit. Een gezonde voeding is uitermate belangrijk. Wanneer je veel eist van je lichaam, kunnen extra vitaminen en mineralen een goede ondersteuning bieden.

Kracht is van belang bij elke sport. Zowel spieropbouw als spierherstel na fysieke inspanningen, kan door voeding en supplementen ondersteund worden. Door optimaal spierherstel kan je fitter aan de volgende training of wedstrijd starten.

Voldoende drinken is de basis voor iedere sporter. Door het zweten verlies je niet alleen water maar ook elektrolyten en dit leidt tot prestatieverlies. Een isotone dorstlesser kan jouw uithoudingsvermogen ondersteunen, vooral bij duursport.

Tijdens het sporten verbruiken we continu energie en die halen we dan op de eerste plaats uit suikers (koolhydraten). Door de consumptie van koolhydraten voor en tijdens het sporten kunnen we ons uithoudingsvermogen verhogen. We kunnen ze uit de voeding halen maar ze bestaan ook in verschillende vormen (gels, repen, dranken, tabletten). Ze worden gebruikt om de sportprestaties te bevorderen door hun langdurige energievoorziening.

Om sporters te begeleiden in het ruime sportvoedingsassortiment zorgen we voor persoonlijk advies (voedingsschema) en kiezen we voor producten van Etixx Sports Nutrition die ontwikkeld zijn op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons.