STOP DARMKANKER!

“Kennis delen kan mensenlevens redden”

Maart is de internationale darmkankermaand. Tijd om (nog) meer actie te voeren en tijd om (nog) méér informatie en voorlichting te geven over darmkanker. De vzw Stop Darmkanker heeft dit jaar gekozen voor een zgn. 4-luikscampagne.

Eerst en vooral is er de #blauweapotheek-campagne. Het blauwe lintje is het symbool voor de strijd tegen darmkanker. Via diverse apotheken in het Vlaamse land kan je voor 1 euro een blauw lintje kopen en op die manier ook de vzw Stop Darmkanker steunen. Ook onze apotheek steunt deze actie! Er zijn op dit ogenblik reeds méér dan 200 apotheken waar je lintjes kan verkrijgen.

Dankzij het nieuwe wielerteam van Nick Nuyens kan er tijdens de voorjaarsklassiekers ook actie gevoerd worden in het wielerpeloton. De “Snipers” van de Veranda’s Willems-Crelan ploeg dragen niet alleen een blauw lintje maar hebben ook onze naam “Stop Darmkanker” en het blauwe lintje op de meest geschikte plaats van hun wieleruitrusting staan… het achterwerk. Bij de voorbeschouwing van Kuurne-Brussel-Kuurne gaf Nick Nuyens tekst en uitleg bij het hoe en waarom van deze campagne.

Ook Dokter L. Colemont steekt in de maand maart ook nog een extra tandje bij. Hij zal tussen 1 en 31 maart op 20 verschillende plaatsen in Vlaanderen optreden met zijn lezing “Waarom campagne voeren tegen darmkanker?”. Voor het algemene publiek, voor bedrijven, voor service clubs, voor scholen, etc. Het overzicht van de voordrachten vind je terug op deze  website.

De “Reuzendarm” gaat ook erg drukke weken tegemoet! Hij zal op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië letterlijk en figuurlijk open staan voor het grote publiek. Onder de deskundige leiding van Marleen Wauters kan je kennis maken met een orgaan waar we extra zorg moeten voor dragen! Hier vind je een overzicht van al de plaatsen waar je “door den darm” kan lopen!

Veel antwoorden op vragen rond darmkanker en de zelftest vind je op www.stopdarmkanker.be.

Graag een extra woordje uitleg hierover of hoe de zelftest precies werkt?

Kom langs of contacteer ons!