Fytotherapie, homeopathie, aromatherapie

Fytotherapie


Fytotherapie of kruidengeneeskunde staat voor het behandelen van gezondheidsklachten of ziektes met plantaardige middelen.

Alhoewel fytotherapie meestal een zachte geneeswijze is, kunnen er toch interacties voorkomen met klassieke geneesmiddelen of zijn er personen die bepaalde plantenextracten best niet gebruiken (bv. Zeewierextract bij schildklierproblemen of bepaalde plantenextracten tijdens zwangerschap). Bovendien zijn er plantaardige middelen die zeer efficiënt zijn maar met de nodige voorzichtigheid dienen toegepast te worden (bv. Sint-Janskruid verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de zon en geeft vele interacties met diverse geneesmiddelen). Indien u gebruik wenst te maken van plantaardige (genees)middelen, doet u er goed aan hier rekening mee te houden.

We beschikken over een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsvolle, plantaardige preparaten waarvan we een groot deel zelf bereiden (capsules, (moeder)tincturen, siropen, glycerinemaceraten (gemmotherapie), zalven,…).

Wenst u voor het behandelen van gezondheidsklachten gebruik te maken van plantaardige middelen, neem gerust contact met ons op.

Homeopathie


Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Vaak worden de termen homeopathie en fytotherapie door elkaar gebruikt, maar er zijn weldegelijk grondige verschillen. Fytotherapie gebruikt enkel kruiden en planten als geneeskrachtig arsenaal, terwijl de homeopathie zich niet alleen beperkt tot het plantenrijk. Nog een belangrijk verschil is dat homeopathische middelen of remedies ‘gepotentiëerd’ worden: de oorspronkelijke stof wordt meermaals verdund en geschud. Door deze verdunning is de kans op nevenwerkingen quasi nihil. Bij plantaardige middelen worden geen verdunningen gebruikt en kunnen nog neveneffecten optreden. Goede dosering blijft in de fytotherapie dus essentieel.

Wenst u meer over deze geneeswijze en de toepassing ervan in België te weten te komen, verwijzen we u graag door naar de website van de Unio Homeopathica Belgica” waar u tevens de gegevens van een homeopathisch arts in uw buurt kan terugvinden.

Aangezien alle homeopathische preparaten geneesmiddelen zijn, zijn ze in België uitsluitend in de apotheek verkrijgbaar.

Onze jarenlange ervaring en gevolgde opleidingen in de homeopathie zorgen ervoor dat u ook bij ons terecht kan voor homeopathisch advies.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Aromatherapie


Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën voor het harmoniseren van de fysieke en mentale gezondheid. Een essentiële olie is de vluchtige essence geëxtraheerd uit aromatische planten door middel van stoomdistillatie onder lage druk. De essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijk genezingsproces te versterken. Het is een natuurlijke geneeswijze die berust op de werking van de biochemische moleculen van de essentiële oliën.

We bieden een volledig assortiment van etherische oliën aan die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Dit wil zeggen dat ze chemisch gedefinieerd, 100% zuiver en 100% natuurlijk zijn. Aangezien het om krachtige stoffen gaat, moeten etherische oliën met voorzichtigheid en correct advies gebruikt worden. Dit geldt des te meer voor babys en kinderen waarvoor best specifieke preparaten gebruikt worden.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.